Veiliger verkeer dankzij een verkeersregelaar

In de afgelopen jaren hebben we een toename gezien van het aantal verkeersregelaars in tal van industrieën, zoals wegenonderhoud, utiliteitsonderhoud en constructie. Een verhoogde mate van naleving van wettelijke vereisten, maar ook door de overheid gefinancierde projecten hebben bijgedragen aan een gestage toename van de vraag naar een verkeersregelaar. Maar wat doet een verkeerbegleider nu precies?

Zwaar verkeer vormt een groot probleem

Vaak reizen mensen dagelijks van de ene plaats naar de andere, bijvoorbeeld van huis naar werk of vice versa. De meesten hebben tegenwoordig een auto. In sommige regio’s verloopt het verkeer erg vlot, maar in andere gebieden is zwaar verkeer een van de grootste problemen. Als u met uw eigen auto rijdt en er veel verkeer is, gaat er veel tijd verloren tijdens het reizen. Verkeerscontrole is een belangrijk onderdeel van de huidige samenleving, omdat het gericht is op het toezicht op de voertuigen om efficiëntie en veiligheid te waarborgen. Met een goede verkeersbegeleiding kunnen we dit probleem oplossen. Hoog opgeleid personeel moet de verkeersleidingsstructuur observeren en bewaken. Net als in elk ander beroep zijn opleiding en training van het grootste belang bij het werken in het verkeerswezen.

Verkeersbegeleider: vakbekwaam en goed opgeleid

Verkeersbegeleiders zijn naar behoren opgeleid in hun taken en kunnen als bekwaam worden beschouwd. Alle geaccrediteerde verkeersregelaars moeten voldoen aan bepaalde richtlijnen. De belangrijkste taak van een verkeersregelaar is het regelen van het verkeer. Maar dat is niet het enige dat hij moet doen. Verkeersregelaars zijn doorgaans nodig als er een tijdelijke wijziging moet worden aangebracht op de weg. Deze veranderingen zijn meestal het gevolg van bouwwerkzaamheden, onderhoud en reparaties aan water-, gas- en elektriciteitsnetwerken en levering van goederen op bouwplaatsen. U ziet het: verkeersregelaars doen zinvol werk. Zij zijn geaccrediteerd, ervaren en zeer enthousiast. De vereiste trainingingen zorgen ervoor dat ze klaar zijn voor alle projecten die in het kader van een verbeterde verkeerssituatie moeten worden uitgevoerd. Hoe staat het echter met hun salaris?

Verkeersbegeleiders: steeds vaker gevraagd

Verkeersregelaars kunnen bij een werkweek van 36 uur een gemiddels salaris van € 1500 per maand verdienen. De hoeveelheid werkopdrachten werk hangt af van de projecten waarvoor hij wordt ingezet. Het is dus heel goed mogelijk dat een verkeersbegeleider de ene maand vaker wordt ingezet dan de andere maand, wat uiteraard invloed kan hebben op zijn honorarium. Verkeersregelaars die een vast contract hebben, maken echter aanspraak op een vast salaris. Bovendien ligt een extra toeslag in het verschiet wanneer deze functionaris zeer onregelmatige werktijden heeft. Een reiskostenvergoeding, vakantiedagen en maaltijdvergoedingen kunnen ook deel uitmaken van de secundaire voorwaarden. Hoe meer ervaring een verkeersbegeleider opdoet in zijn werk, hoe meer hij in de loop van de tijd kan verdienen. Wie goed presteert en zeer gemotiveerd is, wordt veelal beloond met een salarisverhoging.

De vele werkzaamheden van een verkeersbegeleider

De belangrijkste verantwoordelijkheid van een verkeerbegleider is het directe verkeer op een manier leiden die de veiligheid van alle werknemers en weggebruikers waarborgt, waarbij over het algemeen het gebruik van een stop/langzame vleermuis vereist is. Verkeersborden en -barrières plaatsen, onderhouden en inpakken, evenals een verkeersgeleidingsschema beoordelen en toepassen volgens een verkeersbeheerplan behoren ook tot de taken. Andere werkzaamheden zijn onder meer:

• het minimaliseren van de impact van het project op het wegennet en andere weggebruikers;
• het creëren van een veilige werkomgeving (voor zichzelf en andere werknemers);
• bestuurders melden die zich niet aan de aangepaste verkeersregels houden;
• het beheren van de verkeersstroom.

Afhankelijk van het bouwproject waaraan verkeersregelaars werken, kan het zijn dat ze op enige afstand van andere werknemers staan. Het gebruik van communicatiesystemen zoals portofoons zijn daarom vaak ook onderdeel van hun werkzaamheden.

Waarom een verkeersregelaar inhuren?

Het is van cruciaal belang om elk project, ongeacht hoe groot of klein dan ook, goed in te plannen. Dat zou moeten gebeuren met aandacht voor detail. Een verkeersregelaar inhuren bij een gevestigd bedrijf geeft u de garantie dat de betrokken personen weten wat er nodig is om een klus te klaren in vooral drukke steden en alle omliggende gebieden. De hedendaagse technologie die wordt gebruikt maakt trouwens pen, papier en giswerk overbodig. Door middel van softwareoplossingen wordt tijd en geld bespard. Technologie en innovatieve oplossingen worden ingezet om iedereen veilig te houden in het verkeer en opdrachtgevers op de hoogte te stellen van veranderingen. Heeft u verkeersbegleiding nodig voor een groot of klein project, aarzel dan niet een gevestogd bedrijf in te schakelen. Die zal u gegarandeerd tegemoet kunnen komen op het gebied van veilig en adequaat verkeersbeheer.

Veiligheid en preventie van letsel is pre

Veiligheid en letselpreventie zijn topprioriteit bij een goede verkeersbegleiding. Er moet gewerkt worden met de hoogste normen en veiligheid dient absolute prioriteit te verdienen. Dit betekent dat altijd de juiste systemen, processen en trainingen moeten worden geimplementeerd. Medewerkers dienen alle veiligheidsprocedures te kennen en alle relevante opleidingen te volgen. Daarnaast krijgen ze regelmatig de nodige adviezen en begeleiding op het gebied van veiligheid, welzijn en blessurepreventie. Verkeersregelaars zijn volledig uitgerust en beschikken over relevante wegenkaarten, zodat ze goed voorbereid zijn op elke situatie. Overigens zal een gevestigde onderneming er ook op toezien dat er geen gevaar is voor al het personeel, aannemers en leden van de gemeenschap, terwijl verkeerswerkzaamheden worden uitgevoerd.

Een verkeersregelaar inhuren bij een gevestigd bedrijf

Een gecertificeerde onderneming op het gebied van verkeersmanagement levert diensten en resultaten die de moeite waard zijn en de nodige innovatie naar de industrie brengen. Meestal beschikt zo een bedrijf over een sterk team dat zich toelegt op het leveren van de beste services. Zo wordt ruime aandacht besteed aan elk detail van elk project dat moet worden uitgevoerd. Of u nu gemeentevergunningen nodig hebt, borden en apparaten moet hebben, een verkeersregelaar moet inhuren of planningsdiensten voor verkeersleiding of hulpdiensten, bij een professioneels verkeersmanagementbedrijf bent u aan het juiste adres!