10 Voordelen van het inhuren van nachtbewaking

Niet alle bedrijven werken volgens een 9-5-schema en als je bedrijf een van de vele is die ‘s nachts of heel vroeg in de ochtend is geopend, moet de veiligheid van het personeel een prioriteit zijn.

Werknemers die dag en nacht in beroepen werken, zoals horeca en gezondheidszorg, lopen vaak een groter risico om slachtoffer te worden van een misdrijf. Als werkgever moet je ervoor zorgen dat je medewerkers zich veilig en beschermd voelen wanneer ze aan het werk zijn.

Hier zijn 10 voordelen van het inhuren van professionele nachtbewakers.

1. Nachtbewaking voor je bedrijf geeft een gevoel van veiligheid

Door een nachtbewaker aan te nemen van een topbeveiligingsbedrijf, kun je als bedrijfseigenaar, werknemer en klant gerust zijn. Je weet dat je veiligheid en beveiliging in handen is van een getrainde en bevoegde professional.

De taak van een bewaker is jouw bedrijf beschermen en beveiligen, zodat jij, je personeel en je klanten zich geen zorgen hoeven te maken. Maar beveiliging betekent echter veel meer dan alleen bewakers.

Topbeveiligingsbedrijven werken om klanten te beschermen tegen diefstal, materiële schade inclusief vandalisme, brand en talloze andere bedreigingen voor ieders veiligheid en welzijn.

Om die reden kunnen beveiligingsbedrijven uitgebreide beveiligingsplannen aanbevelen en leveren die zijn afgestemd op de behoeften van je bedrijf om de bedreigingen van indringers en andere oorzaken te beperken.

2. De aanwezigheid van een nachtportier schrikt criminaliteit af

De simpele aanwezigheid van bewakingstechnologie en nachtbewaking kan voldoende zijn om criminelen te ontmoedigen om zich op je bedrijf te richten.

Als mensen worden geobserveerd, hebben ze de neiging zich beter te gedragen. Het is de menselijke natuur! Dus waarom zou je aarzelen voor nachtbewaking inhuren voor je bedrijf? Het voorkomen van criminaliteit wordt aanzienlijk verminderd door regelmatige bewakingspatrouilles van een nachtportier.

Goede verlichting, bewakingscamera’s en de aanwezigheid van een getrainde nachtbewaker zullen criminelen laten zien dat je bedrijf bereid is ze tegen te houden voordat ze zelfs maar hun eerste zet kunnen doen.

Het stoppen van misdaad voordat het gebeurt, helpt niet alleen om de veiligheid van je bedrijf te behouden, maar vermindert ook je kosten indien er iets gebeurt. Nachtbewaking inhuren kan in je voordeel zijn tijdens mogelijke strafrechtelijke procedures en tijdens verzekeringsclaims in geval van persoonlijk letsel of materiële schade als gevolg van misdaad, of zelfs natuurrampen.

3. Bewakingsagenten kunnen hulp bieden en de productiviteit van je personeel verbeteren

Het hebben van een toegewijd beveiligingsteam verhoogt de productiviteit van het personeel en de relaties tussen consumenten en personeel. Als jouw personeel s’nachts werkt, mag het niet te maken krijgen met bedreigingen voor de veiligheid van het bedrijf. Het inhuren van een vooraanstaand particulier beveiligingsbedrijf verzekert je ervan dat dit niet gebeurt.

Op die manier hoeft je personeel niet zelf in te staan voor hun veiligheid. Daarnaast is het de juiste en verantwoorde beslissing die jou, je personeel en je klanten ten goede komt. Gun daarom je medewerkers de gemoedsrust die ze verdienen en nodig hebben om optimaal te kunnen werken door een toegewijd beveiligingsbedrijf in te huren.

Nachtbewakers kunnen ingrijpen wanneer je personeel wordt bedreigd, zodat je personeel een gevoel van veiligheid heeft terwijl ze onder de paraplu van het beveiligingsprotocol van je bedrijf vallen.

4. Bewakingsagenten minimaliseren de reactietijd aangezien ze al ter plaatse zijn

Wat gebeurt er in geval van nood met je personeel of je bedrijfseigendommen zonder beveiligingspersoneel ter plaatse voor een veilige bewaking van je bedrijf?

Bewakers van een beveiligingsbedrijf zullen elke bedreiging voor de veiligheid en beveiliging opvangen, en dit ook snel en effectief doen. Beveiligers kunnen criminelen arresteren met behulp van een groot aantal geweldloze tactieken. Daarnaast zijn ze opgeleid om ze vast te houden totdat de politie arriveert.

Bovendien zijn ze getraind om contact op te nemen met de hulpdiensten en zullen ze in de tussentijd de schade beperken.

In het geval van brand of een andere natuurlijke gebeurtenis, kunnen bewakingsagenten de hulpdiensten meteen na aankomst ter plaatse sturen.

5. Het inhuren van bewaking voor je bedrijf handelt alle beveiligingsaangelegenheden efficiënt af

Tijdens een noodgeval zal er geen personeel meer zijn dat moet rondscharrelen en zich moet afvragen of er om hulp moeten gebeld worden of niet – of zelfs wie ze voor hulp moeten bellen.

Professionele beveiligingsbedrijven bieden bewakingsdiensten en getrainde bewakers, zowel gewapende als ongewapende agenten, evenals aanvullende diensten zoals hondenondersteuning en nachtpatrouilles.

Bewakingsagenten zijn experts in het de-escaleren van chaotische en gevaarlijke situaties. Daarnaast zijn ze uitgerust met de tools en kennis die nodig zijn om direct op bedreigingen te reageren en snel contact op te nemen met wetshandhavers of andere hulpdiensten waar nodig.

6. Professionele bewaking handhaaft de orde totdat de autoriteiten het overnemen

In het geval van een noodsituatie, hetzij als gevolg van aanhouding van een crimineel in je bedrijf, het plaatsvinden van een misdrijf, de ontdekking van een brand, of een natuurramp, zal de gezaghebbende aanwezigheid van een professionele nachtwaker helpen helpen om paniek te verminderen en de orde te handhaven totdat de juiste hulpdienst of autoriteit is gearriveerd en in staat is om de situatie over te nemen.

7. Je gebouwen staan ​​s’nachts onder toezicht en zijn veilig

Professioneele bewaking is de sleutel tot het behouden van de veiligheid en onschendbaarheid van elk bedrijf, ook dat van jou.

Van camera’s en patrouilles tot rook-, brand-, en bewegingsdetectie-alarmen, zijn manieren om op de hoogte te zijn van wat er in je bedrijf gebeurt.

Maar wat heb je aan een rookmelder, inbraakalarm of andere technologie als niemand in de buurt is om het te horen? Veel inbraken en branden vinden buiten de kantooruren en s’nachts plaats.

Live surveillance stelt getrainde bewakers in staat om snel te reageren op mogelijke dreigingen en indien nodig de relevante autoriteiten te bellen.

Opgenomen bewakingsvideo’s, afbeeldingen en audio helpen bij strafrechtelijke en verzekeringsonderzoeken als er schade of criminele handelingen plaatsvinden, waardoor je tijd, geld, energie en vooral je bedrijf bespaart.

8. Verhoog de reputatie van je bedrijf met professionele bewakingsdiensten

Een beveiligingsbedrijf kan je begeleiding en feedback geven over je huidige bewakings- en verlichtingssystemen. Verlichting is een integraal onderdeel van je beveiligingsplan, omdat het criminelen kan afschrikken doordat ze zichtbaar zijn voor camera’s, voorbijgangers en anderen.

Maar ook de reputatie van je bedrijf is belangrijk. Criminele activiteiten in je bedrijf kunnen je reputatie schaden. Hierdoor kunnen potentiële klanten, en zelfs bestaande klanten, geneigd zijn om geen zaken meer met je bedrijf te doen.

Met professionele bewaking zullen kwaliteitsmedewerkers graag voor jou werken, en waarschijnlijk ook blijven, als ze weten dat hun veiligheid en welzijn een prioriteit is.

9. In chaotische tijden kan een nachtwaker de drukte onder controle houden

Crowd control is een belangrijk en integraal onderdeel van veiligheidsdiensten. Tijdens een noodsituatie, een aanval of burgerlijke onrust kan een getraind teamlid van een erkende professionele beveiligingsfirma helpen bij het handhaven van de orde om schade te minimaliseren.

Een nachtportier kan gewelddadige situaties de-escaleren, criminelen arresteren en mensenmenigten naar uitgangen of veilige gebieden leiden.

10. Met professionele bewaking voeg je een menselijk element toe aan je beveiliging

Het hebben van een betrouwbare bewakingsagent helpt klanten en personeel vertrouwen te hebben in hun veiligheid en beveiliging wanneer ze in je bedrijf aanwezig zijn.

Het zien van en het kunnen omgaan met bewakers in een menselijke hoedanigheid kan de kans vergroten dat elke aanwezige in je bedrijf gemakkelijker bevelen gaat opvolgen in een noodsituatie. Daarnaast is de kans groot dat ook andere misdaden sneller worden gemeld.