Een retailbeveiliger inhuren voor de bescherming van je goederen

Een retail beveiliger kun je inhuren om je pand en je goederen te beschermen tegen inbraak en diefstal. Helaas is het bitter noodzakelijk om je goederen zichtbaar en onzichtbaar te beschermen tegen diefstal. De verzekering stelt allerlei eisen op het gebied van beveiliging waar je aan moet voldoen. Ze willen dat je stevige maatregelen neemt om diefstal of inbraak te voorkomen. Je kunt daarbij denken aan zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen die je kunt nemen. Camera’s en een alarmsysteem dat is aangesloten op de alarmcentrale zijn uiteraard belangrijke vereisten om je winkel te beveiligen. Het is verstandig hiervoor een retail beveiligingsbedrijf in te huren. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de verschillende opties je winkel zo goed mogelijk te beveiligen. Ze weten wat de eisen van verzekeringen zijn en kunnen hierop inspelen door slimme en praktische oplossingen aan te dragen.

Verschillende manieren om je winkel te beveiligen


Een retail beveiliger inhuren is noodzakelijk om je goederen en personeel te beschermen tegen inbraak en overvallen. Je hebt extra ogen en oren in je winkel die een stuk veiligheid kunnen bieden. Het zien van een beveiliger die in uniform je winkel bewaakt kan potentiële dieven afschrikken. Er gaat een waarschuwend effect vanuit. Iemand die zich verdacht gedraagt, wordt extra in de gaten gehouden door de beveiliging. De kans dat zo iemand zonder te betalen de winkel verlaat, wordt daardoor tot een minimum beperkt.
Een retail beveiliger kan uiteraard fysiek aanwezig zijn in de winkel om de boel in de gaten te houden. De aanwezigheid van een beveiliger kan je personeel en klanten een veilig gevoel geven. Uiteraard heeft een beveiligingsbedrijf nog veel meer middelen tot zijn beschikking om je te helpen je winkel te beveiligen. Een belangrijke beveiligingsmethode is camerabewaking. Het is belangrijk om op meerdere plekken in het pand camera’s te laten plaatsen. De beelden kunnen door de meldkamer van het beveiligingsbedrijf op afstand bekeken worden. Deze beelden kun je met een app op je smartphone zelf ook bekijken. Dit geeft je ook de mogelijkheid om snel te handelen en direct contact op te nemen met de alarmcentrale of de politie.
Bij balies kan een paniekknop geïnstalleerd worden die ingedrukt kan worden bij calamiteiten, zoals een overval. Dit kan een veilig gevoel opleveren voor je medewerkers. Daarnaast kun je ook denken aan mistgeneratoren, die ervoor zorgen dat een ruimte vol mist komt te staan bij een inbraak. Het is niet gevaarlijk, maar zorgt er wel voor dat inbrekers bijna niets meer zien. De kans dat ze zonder spullen mee te nemen het pand verlaten is dus groot. Dat maakt het tot een uiterst effectief middel, naast andere beveiligingsmiddelen, zoals de camera’s en een alarm dat afgaat als er ingebroken wordt. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om je winkel te beveiligen. Laat je uitgebreid informeren over de mogelijkheden om je winkel te beveiligen. Een retail beveiliger inhuren is geen onnodige luxe, helaas. Je kunt al snel te maken hebben met winkeldieven die het op jouw spullen of op de spullen van je klanten voorzien hebben. Om de pakkans te vergroten, is het noodzakelijk om maatregelen te nemen met behulp van een beveiligingsbedrijf, dat gespecialiseerd is in retail beveiliging.

Retail beveiliging op maat inhuren


Een retail beveiliger inhuren op maat is heel verstandig. Iedere situatie is anders en het is fijn als het retail beveiligingsbedrijf met je meedenkt en maatwerk levert voor zo optimaal mogelijke veiligheid. Hierbij kun je naast het voorkomen van diefstal ook denken aan het brandveilig maken van je pand. Je krijgt mogelijkheden aangereikt die specifiek op de situatie van jouw winkel zijn aangepast. Je krijgt professionele beveiligers over de vloer die niet alleen een stukje service kunnen bieden aan je klanten, maar de boel ook goed in de gaten houden. Als ze het idee hebben dat mensen van plan zijn de winkel zonder betalen te verlaten, krijgen die extra aandacht. Ze zullen er naartoe lopen en de persoon gedag zeggen. Dit kan ervoor zorgen dat de potentiële dief zich gezien weet en het uit zijn hoofd laat om spullen van je te stelen of zakken te rollen van mensen.
De maatregelen worden in overleg met jou genomen en na een bepaalde periode geëvalueerd om na te gaan of je tevreden bent of dat er andere aanpassingen moeten komen. Kies je voor een beveiliger over de vloer, dan krijg je iemand die past bij het soort winkel dat je hebt en die daarop getraind is.
Een retail beveiliger inhuren op maat betekent eveneens dat je de beveiliging van je winkel met een gerust hart over kunt laten aan de professionals op dit vlak. Ze zijn getraind om de-escalerend te werken en situaties met vervelende klanten op te lossen. Daarnaast denken ze mee hoe je de winkel het beste kunt laten beveiligen en letten ze op zwakke plekken in het pand om daar oplossingen voor aan te dragen. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je wensen op het gebied van beveiliging. Zo wordt er aan een ideale oplossing gewerkt, zodat je je met een gerust hart op je werk kunt richten.
Een beveiliger in burgerkleding is ook een serieuze optie, omdat deze niet opvalt en mensen daardoor beter in de gaten kan houden. Hij of zij kan zich voordoen als klant en ondertussen de winkel beveiligen. Het is overigens wel zo dat beveiligers in burgerkleding daar toestemming van de politie voor moeten hebben. Het is dus wel van belang om daar rekening mee te houden. Het beveiligingsbedrijf waar je mee in zee gaat, zal er zeker voor zorgen dat je gekwalificeerde medewerkers over de vloer krijgt. Ze zijn speciaal geselecteerd en getraind om in de Retail branche te werken. Je kunt er dus vanuit gaan dat ook de beveiligingsmedewerkers in burger hun werk uitstekend verrichten. In principe kun je er voor kiezen hen korte tijd in te zetten als daar aanleiding toe is en daarna weer met mensen in uniform te werken. Het beveiligingsbedrijf kan je daarover informeren.

Direct retail beveiliger inhuren


Heb je het idee dat er opeens meer gestolen wordt, ondanks dat je veel maatregelen hebt genomen om dat te voorkomen? Of is er buiten openingstijden ingebroken? Direct retail beveiliger inhuren is dan de oplossing. Een retail beveiligingsbedrijf kan dan op korte termijn de juiste beveiligers inzetten die in jouw winkel komen surveilleren. Indien nodig worden er uiteraard ook andere veiligheidsoplossingen aangeboden. Je kunt laten controleren of de beveiliging van je pand nog op orde is of dat scherpere maatregelen nodig zijn.
Dit geldt ook als je wilt dat je personeel extra in de gaten gehouden wordt, omdat je het idee hebt dat het personeel steelt. Hier zijn prima technische oplossingen voor mogelijk, zoals slimme camera’s bij de kassa’s. Je kunt de camera’s aan laten sluiten op de kassa en zo je medewerkers in de gaten houden. Daarnaast is het handig als er een alarmmelding binnenkomt als de kassalade per ongeluk open staat, zodat mensen niet stiekem geld uit de lade kunnen halen. Wordt er onverhoopt toch ingebroken? Dan kun je de beelden eenvoudig naar de politie doorsturen. Op deze manier kun je klanten en personeel in de gaten houden en actie ondernemen als er gestolen wordt.

Retail beveiliger inzetten bij coronamaatregelen


Om de anderhalve meter maatregel te handhaven in je winkel, moet je zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Je kunt uiteraard personeelsleden vragen hier op te letten, maar een beveiliger is ook uitstekend in staat om ervoor te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk in de winkel zijn. Ze kunnen bij de ingang al naar gelang hoeveel mensen er binnen zijn toelaten of ze buiten laten wachten. Daarnaast kunnen ze mensen erop wijzen dat ze een winkelwagen of -mandje mee moeten nemen en eventueel een mondkapje op moeten zetten. In de winkel kunnen ze erop letten of mensen voldoende afstand houden en de eventueel aangegeven looproute in acht houden. Het is fijn als je daar zelf niet op hoeft te letten en je kunt het personeel voor andere taken inzetten. De zeer goed getrainde beveiligers kunnen deze taak prima combineren met het voorkomen van diefstal. Ze zijn in het bezit van een EHBO-diploma, zodat ze in indien nodig eerste hulp kunnen verlenen aan medewerkers of klanten. Ze zijn dus breed inzetbaar, waardoor het je veel voordeel oplevert.
In deze tijd is een retail beveiliger inhuren een beslissing die je meer oplevert dan dat het kost. Zeker als er maatwerk geleverd wordt en beveiligingsmedewerkers in de winkel de boel in de gaten houden en ondersteuning bieden op het gebied van orde en veiligheid. Het zal klanten en medewerkers een veilig gevoel geven als ze weten dat er een paar extra ogen en oren zijn die goed opletten en handelend optreden als dat nodig is.